Am petrecut a doua noapte in podul Cabanei Cuca, o noapte care vroiam sa se termine cat mai repede si sa rasara soarele, sa iesim din podul acela. Parca a fost o noapte si mai lunga.
Am dormit bustean vreo 2 ore spre dimineata, dar pe la 7 eram iar afara, la soare, la uscat haine, la aerisit.
Dupa ce ne-am strans bagajele si corturile, ne-am indreptat catre Cabana Voina. Am hotarat sa fie o zi de pauza, iar timpul parea sa se strice din moment in moment.
Incet - incet am ajuns din nou la Cabana Voina.
Ziua 3 - 31 iulie 2008 / Cabana Cuca - Cabana Voina
Cabana VOINA
Cabana Voina este situata la 950 de metri altitudine. Am decis sa ramanem aici pentru doua nopti, sa ne odihnim, sa avem acces la dusuri cu apa calda si sa fie un punct de plecare pentru traseul de a doua zi.
Bineinteles, mancarea calda nu era rea deloc la Voina, ba chiar am facut exces de ciorba de burta. O problema care persista insa si la Voina a fost lipsa semnalului de telefonie mobila. Daca la Cabana Cuca era explicabil, fiind int-o vale, daca pe munte la fel, la Cabana Voina erau cateva locuri unde era posibila o scurta conversatie. Mai stabil era semnalul de date gprs. In fine, in cazul unui incident neplacut pe munte sau imprejurimi, era dificil sa contactezi Salvamontul.
Amuzante sunt la Cabana Voina regulile casei: intre 23:30 si 8:00 cabana este inchisa. Initial m-am gandit la ursi, dar problemele erau facute de cei mai petrecareti veniti la gratare, cei de la corturi.
Ziua 4 - 1 august 2008 / Cabana Voina - Lacul si Refugiul Iezer - Cabana Voina
Am zis noi ca vom dormi pana mai tarziu, dar la 8 dimineata eram deja jos la cate o cafea calda. Oricum, altfel a fost somnul la Voina, mai putin aventuros, poate mai sanatos.
Punctul cel mai inalt al traseului zilei era hotarat: Varful Iezer. Cu rucsacii incarcati la minim, cateva lucruri uscate si pelerine sau saci de plastic, am pornit.
Excursia a inceput mai usor, cu un drum auto nemodernizat, dar suficient ca incalzire. Apoi, am avut de ales intre a urca pe "punct albastru", traseu de vara pe Jepi, sau pe "cruce albastra". Am mers pe varianta a doua. A trebuit sa trecem peste apa Batrana. Decat echilibristica pe niste lemne ude, am mers direct prin apa. Rezultatul? Bocanci uzi toata ziua.
Urcusul prin padure a fost la fel de pieptis, direct in sus, dar parca nu a fost la fel de obositor. Am facut pauze mai putine, la intalnirea cu un pui de veverita, la un izvor si mai sus la iesirea din padure.
Dupa zona de jnepeni, drumul o ia spre stanga, se uneste cu traseul pe "punct albastru" si ajunge la Refugiul Iezer. Refugiul era intr-o stare acceptabila.
Din pacate, nu am reusit sa urcam catre Crucea Ateneului si apoi spre varf pentru ca cerul s-a acoperit de nori grei si a inceput ploaia. Ne-am adapostit in refugiu, ne-am echipat de ploaie, am inchis refugiul si am inceput sa coboram catre Voina pe drumul pe care am venit.
Abia cand am iesit din padure la drumul de masina ploaia s-a oprit. In final, spre seara am sarbatorit excursia, chiar si cu nereusitele de a ajunge pe varfuri.
Ziua 5 - 2 august 2008 / Cabana Voina - Campulung Muscel - Bucuresti
Ne-am trezit de dimineata si am petrecut mai toata ziua pe langa Cabana Voina. Spre dupa-amiaza a aparut si masina care sa ne duca la Gara in Campulung.
Pe drum am facut vreo doua opriri ca sa vedem mai bine lacul de acumulare Rausor si Barajul Rausor, locuri aflate undeva intre spectaculos si lasare in degradare.
CAMPULUNG MUSCEL
Orasul Campulung a fost ridicat de colonistii germani pentru apararea granitelor sudice ale Transilvaniei. Numele provine din numele german Langenau, insemnand Lunca Lunga.
Am trecut din nou pe la Biserica Domneasca. Biserica Domneasca din Campulung a fost construita in 1567 de catre domnitorul Petru Schiopul.
Ne-am plimbat ceva vreme prin oras in asteptarea orei de plecare a trenului spre Bucuresti. La intoarcere vagonul Sagetii a fost aproape plin, nu mai eram doar noi.
Aceasta a fost excursia in Muntii Iezer, in Masivul Iezer - Papusa, cu soare si ploi, cu mici peripetii, cu suparari de moment, cu distractie multa la final.
Ca impresie generala, Muntii Iezer sunt destul de obositori, au portiuni unde marcajul nu mai exista si te poti rataci usor, dar peisajul este deosebit de frumos si merita din plin efortul.
Drum bun si cer senin!
Fotografii: © KERUCOV .ro / 31 iulie - 2 august 2008
Muntii Iezer - Lacul Iezer, Cabana Cuca, Cabana Voina, Campulung Muscel, Judetul Arges
<<- vezi partea I
|